Portrettekening van een Tatrahond

Dierenportret-Tatrahond-Orzon-pastel-36_x_40_cm.jpg

Portrettekening van Tatrahond Orzon.
De opdrachtgever had 20 jaar gelden hun eerste hond laten vastleggen door een kunstenaar. Ze wilde een pasteltekening laten maken van hun trouwe viervoeter Orzon die onlangs overleden was. Graag wilden ze het portret van Orzon in hetzelfde formaat en sfeer laten vastleggen.

Voordat ik aan de pasteltekening begon heb ik een schets gemaakt op basis van de afmetingen van de andere tekening. Tussendoor heb ik foto's gemaild, zo konden ze zien hoe het portret van Orzon vorderde.

Onlangs is de tekening opgehaald. De tekeningen zijn naast elkaar opgehangen, zodat beide honden min of meer naar elkaar kijken.


Pastelkrijt 36 x 40 cm.
De tekening is ingelijst in een zwarte houten lijst 50 x 55 cm.

De-tekening-ingelijst.jpg

Paarden schilderij in olieverf

Paarden_schilderij.jpg

Het schilderij met de paarden in het Oostenrijks landschap is af. Ruim een half jaar heb ik aan deze mooie opdracht gewerkt. Zie de blog van 23 januari 2024. Blij dat het is gelukt om van alle losse foto's een dierbaar schilderij te maken.
Olieverf op linnen 50 x 70 cm.

IMG_20240520_200715__01.jpg

Hondenportretten als liefdevolle herinnering

Barboss-Belka-pasteltekening-30x40cm.jpg

Veel van de opdrachten die ik de laatste tijd maakte zijn van overleden huisdieren. Recent een pasteltekening gemaakt van Barboss en Belka. Voor de pasteltekening had ik de keuze uit meerder foto's. In overleg heb ik de meest geschikte foto’s uitgekozen. Eerst is er een schets gemaakt om de verhoudingen van beide honden te bepalen. De portretten zijn op grijs pastelpapier getekend. De honden komen beter tot hun recht in de tekening op deze gekleurde achtergrond. Een mooie en dankbare opdracht om te maken. De tekening was een cadeau voor Moederdag.
Pastelkrijt en pastelpotlood op formaat 30 x 40 cm.

Portret van een Schotse Herdershond

Babeau-schotse-herdershon-pastel-30x40-inopdracht.jpg

Deze keer een hondenportret getekend met pastelkrijt op 30 x 40 cm. Het is een dierbare herinnering aan Schotse Herdershond Babeau.
De tekening is ingelijst in een kersenhoutkleurige lijst 40 x 50 cm. 

 

ingelijst.jpg

Dierportret geschilderd op een urn

Beschilderde-urn-portret_hond-Ayla.jpg

Onlangs heb ik een verdrietige opdracht afgerond. Ik schilder al een aantal jaren dieren portretten op kerstballen. Maar een huisdier portret op een urn was voor mij een nieuwe en spannende uitdaging. De urn heeft een mooie centrale plaats in huis gekregen.

Our website is protected by DMC Firewall!