Hoe werkt het?

Aanleveren van een foto
Het portret maak ik aan de hand van een duidelijke foto. Ik werk vanaf digitale foto's, maar het mogen ook afgedrukte foto's zijn. Veel van de portretten die ik maak zijn van overleden huisdieren en personen. Als je geen duidelijke foto hebt, zal ik kijken of het mogelijk is om van de beschikbare foto een mooi portret te maken. Verstuur je foto in een groot bestand per email of met het foto formulier, zodat ik een goed beeld heb van het huisdier of de persoon.

Voordat ik aan je portret begin bespreken we samen jouw wensen zoals materiaalkeuze, het formaat en de achtergrond kleur. Tijdens het proces stuur ik je regelmatig foto's.

Betaling en levering
Een aanbetaling van 10% is gewenst voordat ik aan je opdracht begin. Wil je het portret voor een bepaalde datum, neem dan tijdig contact met mij op zodat ik hier rekening mee kan houden. De gemiddelde levertijd is 3 tot 5 weken.

 

Als het portret helemaal naar wens is betaal je het resterende bedrag. Het portret wordt zorgvuldig verpakt en verzekerd verzonden. Uiteraard ben je ook van harte welkom om het portret persoonlijk af te halen.

  


Portret laten tekenen of schilderen

Dierportret_in_pastel.jpg

Ik werk uitsluitend met professionele teken en schildersmaterialen. Je kunt een portret bestellen in pastel, olieverf of acrylverf. Bij elke techniek wordt het portret opgebouwd in lagen, waardoor het meer diepte krijgt. Het eindresultaat is een mooi realistisch portret.

 

Honden_portret_getekend_Borderc_ollie_Boeffie.jpg

Pastel portretten teken ik op pastelpapier met pastelkrijt, potloden en conté. Je kunt een portret laten tekenen in kleur, zwart-wit of in sepia (bruintinten). Als het portret klaar is wordt het gefixeerd met pastelspray. Een pasteltekening is kwetsbaar en dient achter glas ingelijst te worden.

 

IMG_20211122_153639__01__01.jpg

Olieverf portretten schilder ik met olieverf op een linnen doek. Olieverf heeft een aantal dagen nodig om te drogen voordat de volgende laag wordt aangebracht. Als het schilderij af is, moet het ongeveer 3 weken drogen voordat het wordt behandeld met een vernislaag. De levertijd voor een olieverfschilderij is 2 á 3 maanden.

 

Dierportret_in_acryl.jpg

Acryl portretten worden geschilderd met acrylverf. Je kunt een acryl portret laten schilderen op schildersdoek of op 300 grams geprepareerd papier. Een op doek geschilderd portret is bij levering voorzien van een vernislaag. Een op papier geschilderd portret wordt met passe-partout geleverd en dient te worden ingelijst achter glas. 

 

IMG_20211106_153649__01__01.jpg

Handgeschilderde kerstballen zijn gemaakt van hoogwaardig kunststof met een diameter van 15 cm.
Het portret schilder ik zorgvuldig met acrylverf op een kerstbal. 

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd